Συχνές Ερωτήσειςjohn

Ποιοί είναι οι τρόποι πληρωμής;

Οι τρόποι πληρωμής είναι οι εξής: 

  1. Πληρωμή με παράδοση της παραγγελίας (αντικαταβολή)

Επιπλέον τρόποι πληρωμής θα είναι διαθέσιμοι στο προσεχές διάστημα

Ποιά είναι τα έξοδα αποστολής και εξόδων συσκευασίας;

Τα έξοδα αποστολής  για αντικαταβολή εντός Ελλάδας  ανεξαρτήτως του όγκου ή του βάρους των προϊόντων ανέρχονται στα 4,90€. Τα έξοδα αποστολής και εξόδων συσκευασίας  για την Κύπρο ανέρχονται στα 9,99€.Τα έξοδα αποστολής  και εξόδων συσκευασίας  για τις υπόλοιπες χώρες (πλην Ελλάδας και Κύπρου) υπολογίζονται βάσει προορισμού ,όγκου και βάρους αυτόματα από το σύστημα μας και αναγράφονται στο στάδιο πριν την πληρωμή.

Ποιοί είναι οι τρόποι αποστολής;

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με την εταιρεία courrier Speedex. Όλα τα δέματα που αποστέλλονται από εμάς είναι δηλωμένα ως δέματα Ά Προτεραιότητας για την ταχύτερη εξυπηρέτηση σας και παραλαβή τους, καθώς και με δικαίωμα υπογραφής κατά την παραλαβή του δέματος από τον αγοραστή. Σε όλες τις περιπτώσεις αποστολής από εμάς θα παραλάβετε μέσω email ή τηλεφωνικώς  τον κωδικό αποστολής του δέματος της παραγγελίας σας για να γνωρίζετε που βρίσκετε και ποτέ θα το παραλάβετε. Τον κωδικό αποστολής τον εισάγετε στη σελίδα των μεταφορικών εταιρειών στο πεδίο αναζήτησης. Στα παρακάτω link μπορείτε να αναζητήσετε το δέμα σας.


Αναζήτηση δέματος

Στην δεξιά πλαϊνή μπάρα βρίσκετε το πεδίο «Track & Trace» όπου και πληκτρολογείτε τον κωδικό σας και πατάτε «Αναζήτηση»

Ποιές ημέρες και ώρες παραδίδετε τα προϊόντα;

Όλες οι παραγγελίες υπό αποστολή των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) παραδίδονται σε όλες τις εργάσιμες μέρες  της εβδομάδας (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 09:00-15:00 (θερινό ωράριο) ή 09:00-17:00 (χειμερινό ωράριο). Όλες οι αποστολές μέσω συνεργαζόμενων ταχυμεταφορών κούριερ  παραδίδονται σε όλες τις εργάσιμες μέρες  της εβδομάδας  καθώς και  Σαββάτου από τις 09:00 έως τις 17:00. Εξαίρεση αποτελούν οι Κυριακές και οι επίσημες αργίες, καθώς και για λόγους ανωτέρας βίας, απεργίες κ.τ.λ.

Τι εγγύηση έχει το προϊόν που αγόρασα;

Τα προϊόντα (Μουσικά CD) δεν έχουν καμμία εγγύηση και η μόνη εγγύηση είναι η αντικατάσταση του προϊόντος σε περίπτωση που έχει σταλεί σπασμένο και ευθύνη δεν φέρει η μεταφορική εταιρεία.

Πως μπορώ να παρακολουθώ την εξέλιξη της παραγγελίας μου;

Για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε τι στάδιο βρίσκετε θα πρέπει να συνδεθείτε με το λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, βάζοντας το username και password που έχετε επιλέξει ως κωδικούς πρόσβασης. Μόλις συνδεθείτε με το κατάστημα μας, πηγαίνετε στο πεδίο προβολή παραγγελίας  και εκεί μπορείτε να δείτε σε ποιο στάδιο βρίσκετε η παραγγελία σας. Αν σας έχουμε γνωστοποιήσει κωδικό αποστολής μέσω email ή τηλεφωνικώς, αυτό σημαίνει ότι η παραγγελία σας βρίσκετε προς παράδοση στο χώρο που έχετε επιλέξει να την παραλάβετε. Σε όλες τις αποστολές η εταιρεία μας στέλνει ενημερωτικά emails για την πορεία των παραγγελιών μέχρι και την τελική παραλαβή.

Πως μπορώ να λαμβάνω προσφορές και νέα σας;

Για να λαμβάνετε και ενημερώνεστε για τις προσφορές και τα νέα μας, καθώς και για λαμβάνετε μέρος σε διαγωνισμούς, δώρα και εκπτωτικά κουπόνια θα πρέπει να εγγραφείτε, δωρεάν φυσικά ,στα Newsletters μας απλά με το όνομα και το email σας στο κάτω μέρος δεξιά της αρχικής μας σελίδας . Σε περίπτωση που είστε ήδη μέλος-χρήστης και έχετε επιλέξει να λαμβάνετε τα Newsletters κατά την εγγραφή σας ,τότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα απολύτως.

Πως μπορώ να επιστρέψω ένα ελαττωματικό προϊόν;

Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα στις ακόλουθες και μόνο περιπτώσεις:

Εάν με υπαιτιότητα μας πουλήθηκαν προϊόντα κακής ποιότητας (π.χ καταστράφηκαν κατά τη μεταφορά, με κακή συσκευασία κλπ). Στην περίπτωση αυτή, ο πελάτης οφείλει να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος και να επικοινωνήσει με εμάς το ταχύτερο δυνατόν. Σε περίπτωση που ο πελάτης αποδεχτεί να παραλάβει το προϊόν, η εταιρεία μας δεν θα δεχτεί την επιστροφή και συνεπώς δεν θα προβεί σε καμία αντικατάσταση ή αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων.

Τι μπορώ να κάνω αν δεν βρίσκω του προϊόν που ψάχνω;

Στην περίπτωση που ψάχνετε κάποιο προϊόν συγκεκριμένο και δεν μπορείτε να το βρείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στο apollonios_el@hotmail.com .

Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

 Email :    για πληροφορίες στο apollonios_el@hotmail.com

 Καλέστε μας : 694 359 4155