Πυθαγόρεια Μουσική ΦΙλοσοφία

Categories:Posts
john

Ασκληπιείων  Ήχος ~ Υγεία ~ Παράδοση


Ο Ήχος χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους, τόσο ως μέσον επικοινωνίας (ομιλία), όσο και ως όχημα έκφρασης των συναισθημάτων του, και μιλάμε βέβαια για την μουσική. Στις μέρες μας, επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη τεκμηριώσει την καθοριστική επίδραση του λόγου και της μουσικής στην Ψυχική και Σωματική Υγεία του ανθρώπου. Οι καινοτόμες τους ανακαλύψεις, αποτελούσαν μία κατακτημένη γνώση για όσους απασχολούνταν στα θεραπευτήρια της Αρχαίας Ελλάδας.

Ανάλογη είναι και η προσέγγιση του Ερευνητικού Κέντρου μας, δηλαδή η ιαματική ισχύς Λόγου και Μουσικής, και δη, με χρήση συγκεκριμένων ηχητικών τόνων, που αντιστοιχούν σε συχνότητες ταλάντωσης και εναρμόνισης του Σύμπαντος. Φυσικά, ο ανθρώπινος μικρόκοσμος, συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν τον Νόμο των Αναλογιών.

Η Κυρίαρχη κοσμική Μουσική Κλίμακα εντοπίζεται στους διάφορους «δρόμους» ή τρόπους που αποτελούν την Παραδοσιακή μας Μουσική. Είμαστε λοιπόν κληρονόμοι μίας μεγάλης Κοσμικής Αλήθειας που μας συν-κινεί και αντί-κινεί μέσω της Μουσικής.

Πρόθεσή μας είναι, να σας γνωρίσουμε την μουσική φόρμα των Ασκληπιείων, που αποτελείται από κοσμικούς ήχους, παραγόμενους από αρχαία Ελληνικά μουσικά όργανα, που χρησιμοποιούσαν για θεραπευτικούς σκοπούς, στα Ασκληπιεία και γενικότερα στα θεραπευτήρια της αρχαίας Ελλάδος, αυτά τα μουσικά όργανα είναι, η Λύρα του θεού Απόλλων, ο Αυλός της θεάς Αθηνάς και η τοξωτή πανδουρίδα του θεού Διονύσου.

Στόχος μας, όχι να μακρηγορήσουμε, καταθέτοντας εκτενείς αναλύσεις και συσχετισμούς, αλλά να σας γνωρίσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας, όχι μόνο το Ερευνητικό μας Έργο και την Πυθαγόρεια μουσική φιλοσοφία, αλλά κυρίως την Ευεξία και την Χαρά που έχει ήδη προσφέρει σε μας βέβαια πρώτα, αλλά και σε όλους εκείνους που συναντήσαμε στην Πορεία μας, η θεραπευτική μουσική των Ασκληπιείων.

Η διδακτική ύλη του μαθήματος της Πυθαγόρειας Μουσικής Φιλοσοφίας διαχωρίζεται σε τρία μεγάλα πολυθεματικά επίπεδα.

  • Κοσμικό αυγό και γέννηση των πρωταρχικών ήχων του Σύμπαντος.
  • Πυθαγόρειος κανών, ήχοι αριθμοί και ενέργεια, κοσμική κλίμακα και Συμπαντική Αρμονία.
  • Τα ενεργειακά κέντρα του Ανθρώπου, τα ενεργειακά κτίσματα των Ασκληπιείων, συχνότητες του εγκεφάλου των ζωτικών οργάνων και οι ήχοι που επηρεάζουν το Ανθρώπινο σώμα.

Πληροφορίες για τα Μαθήματα και τα Σεμινάρια, στο τηλέφωνο του Ελληνικού κέντρου έρευνας ήχου και λόγου,

 

Μιχάλης  Καραβασίλης